vizioni June 18, 2020

Nutricionistët zbulojnë 8 gabimet e mëdha që ju humbni peshë Nëse jeni një nga ata që luftojnë për të humbur peshë,sigurisht nuk jeni vetëm.Përtej disa arsyeve që tashmë jan te dukshme,për shembull ngërnja e ushqimit jo të duhur,ka arsye të tjera që nuk jeni të vetëdijshëm të cilat prishin qëllimet tuaja për humbje peshë.Nutricionistët na […]

vizioni June 16, 2020

Problemet psikologjike në menopauzë: Cilat janë ato? Amanda Thebe është një forcë e përshkruar nga natyra. Deri në 18 vjet, ajo kishte fituar një rrip të zi në karate. Nga 30 vjeç, ajo ishte ngjitur në tre nga malet më të larta në Mbretërinë e Bashkuar. Ajo u martua në 2002, kishte dy bebe në […]

vizioni June 16, 2020

Efektet shëndetsore të lakrës Lakra është e pasur me veti ushqyese dhe me pak kalori. Një filxhan lakër përmban 15 kalori. Ajo është një ushqim i shkëlqyer për njerëzit që janë në dietë. Lakra përmban vitamina A, vitaminë C, vitaminë E, dhe vitamina B. Secila prej këtyre lëndëve ushqyese është e vlefshme për trupin e […]

vizioni June 12, 2020

Shalqiri dhe vlerat ushqyese   Shalqiri-përmban sasi të madhe të ujit prandaj u preferohet të sëmurëve nga veshkat. Ndikon edhe në uljen e tensionit të gjakut ndihmon punën e muskujve të zemrës,melqive dhe veshkave. Prej materieve ushqyese më se shumti përmban karbohidrate,vitamina dhe celulozë.Shfrytzohet vetëm pjesa e brendsh,me e shalqirit kurse levorja hidhet,në levore ka […]

vizioni June 10, 2020

Boronicat janë të pasura shumë me materie ushqyese Proteina 1gr Fibra 2gr Vitaminë C 17mg Kalium 88mg Kalcium 12mg Hekur 1mg Betrakaroten 30mcg Acik folik 6mcg Përshkak të përmbajtjës së madhe të fibrave preferohen si preventivë kundër kancerit të zorrëve dhe për dietë sepse fibrat ndikojnë në ndjenjën e ngopjes. Boronicat i lehtësojnë simptomat e […]

vizioni June 8, 2020

Përsosmëria nuk është vetëm e mërzithshme,por gjithashtu depresive.Një veçanti,mbajtja e shtëpisë e pastërt,gjithmonë sikur dikush duhej të nënshtrohej një inspektimi ushtarak në çdo kohë,dëshmon për një gjendje obsesive,për një varësi e cila gjeneron trishtim.Kjo është ajo që pohon Sergio Cortella,edukator,psikolog dhe shkrimtarë,duke theksuar se në shoqërinë sotme,kultura e figurës është një e vërtet një burim […]