HOME

vizioni June 12, 2020

Shalqiri dhe vlerat ushqyese   Shalqiri-përmban sasi të madhe të ujit prandaj u preferohet të sëmurëve nga veshkat. Ndikon edhe në uljen e tensionit të gjakut ndihmon punën e muskujve të zemrës,melqive dhe veshkave. Prej materieve ushqyese më se shumti përmban karbohidrate,vitamina dhe celulozë.Shfrytzohet vetëm pjesa e brendsh,me e shalqirit kurse levorja hidhet,në levore ka […]

vizioni June 10, 2020

Boronicat janë të pasura shumë me materie ushqyese Proteina 1gr Fibra 2gr Vitaminë C 17mg Kalium 88mg Kalcium 12mg Hekur 1mg Betrakaroten 30mcg Acik folik 6mcg Përshkak të përmbajtjës së madhe të fibrave preferohen si preventivë kundër kancerit të zorrëve dhe për dietë sepse fibrat ndikojnë në ndjenjën e ngopjes. Boronicat i lehtësojnë simptomat e […]

vizioni June 8, 2020

Përsosmëria nuk është vetëm e mërzithshme,por gjithashtu depresive.Një veçanti,mbajtja e shtëpisë e pastërt,gjithmonë sikur dikush duhej të nënshtrohej një inspektimi ushtarak në çdo kohë,dëshmon për një gjendje obsesive,për një varësi e cila gjeneron trishtim.Kjo është ajo që pohon Sergio Cortella,edukator,psikolog dhe shkrimtarë,duke theksuar se në shoqërinë sotme,kultura e figurës është një e vërtet një burim […]

vizioni June 3, 2020

Njerëzit negativë kurrë nuk i pranojnë gabimet e tyre Edhe pse ndonjëherë është e vështirë të ndahemi nga njerëzit toksikë në jetën tonë,por është e nevojshme.Ata gjithmonë gjejnë mënyra për të kontrolluar veprimet e atyre që janë përreth tyre,duke i zbrazur ata nga e gjithë energjia pozitive. E gjitha është energji, edhe pse shpesh nuk […]

vizioni June 3, 2020

Qepa është ilaq natyral Pothuajse të gjithë janë të vetëdijshëm për përfitimet shëndetësore që na ofron qepa, por për këtë bimë çudibërëse ka aq shumë informacione të cilat është e dobishme t’i dini. Ne kemi mbledhur fakte dhe gjetje të rralla për qepën të cilat do t’ju ndihmojnë që ta kuptoni sa më mirë këtë […]

vizioni May 31, 2020

Vaji kastor i përzier me sode buke zgjidh shumë probleme shëndetësore   Do të habiteni se cilat organe dhe sëmundje mund të ndikojnë nga ky kombinim natyral. Ky ilaç natyral ka shumë efekte pozitive mbi shëndetin dhe aplikimi i tij është i pakufizuar. Mjekësia holistike shpesh rekomandon vajin nga ricini (Kastori) për të trajtuar sëmundjet […]

vizioni May 19, 2020

Virusi Korona shpëton reth 1.000 persona NË DITË Rreth 1 miljon e treqind mijë njerëz vdesin çdo vit në aksidente rrugore, që do të thotë se rreth 1.300 persona humbin jetën çdo ditë në të gjithë globin.    Vetëm në Kosovë, në periudhën janar-prill të vitit 2019 në aksidente trafiku kanë humbur jetën 31 persona […]

vizioni April 30, 2020

Sipas rezultateve të një studimi shkencor 40-vjeçar, marrja në mënyrë të rregullt e pushimeve mund të zgjasë jetëgjatësinë tuaj. Meshkujt që morën tre javë ose më pak pushime kishin 37% më shumë probabilitet për të vdekur se ata që kishin marrë më shumë se tre javë pushim. Dështimi për t’iu larguar stresit të përditshëm të […]

vizioni April 29, 2020

Nëse dëshironi të konsumoni ushqim të mirë dhe nuk ju pëlqen ideja e marrjes së ilaçeve për të ulur rrezikun e krizave të zemrës.Ushqimet,duke filluar nga vera tek peshku,nga frutat tek perimet kanë treguar se ulin rrezikun e sëmundjeve. 1. Ushqimi i shëndetshëm, i cili llogaritet dhe vlerësohet në bazë të marrjes së ushqimeve të […]

vizioni April 28, 2020

Eshtë diçka që ia vlen të pritet. Dashuria është emocion që duhet të përjetohet krejtësisht.Por frekuencat e personave e gabuar është mënyra më sigurt për të qenë të pakënaqur.Ndonjëherë përbërësit janë për t’ju bërë të mendoni se keni përmbushur dashurinë e jetës tuaj,por përfundoni duket kuptuar që ky person nuk po ju sjellë asgjë të […]