vizioni July 2, 2020

Frutat e thara-me tharje pemët qëndrojnë deri 1 vit

 

Frutat e thara-njëra prej mënyrave më të vjetra për ruajtjen dhe konzervimin e pemëve ka qenë tharja.Me tharje pemët qëndrojne deri 1 vit.

Edhe pse këto fruta thahen i ruajnë vlerat ushqyese dhe funskionale për shëndetin e njeriut.

Frutat e thara më së shumti i përdorin sportistët për shujtën e zemrës sidomos sportistët me aktivitet të rëndë fizik.

Janë burime të mira të energjisë dhe përmbajnë sasi të madhe të mineraleve si:hekur,kalium,selen dhe fibra ushqyese.

Frutat e thara mund t’iu shërbejnë personave me probleme në jashtqitje dhe janë laksativ të lehtë.

Gjithashtu iu preferohen edhe personave me anemi sepse përmbajnë shumë hekur.Prezenca e madhe e kalciumit te këto fruta lufton osteoporozën.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*