vizioni July 1, 2020

Këshilla për shëndet të mirë

 

Këshilla

1.Ushqehuni me pemë ose perime së paku 5 herë në ditë.

2.Përdorni prodhime drithërash në sasi të vogla çdo ditë.

3.Hani peshke 2 herë në javë

4.Përdorni produkte të qumshtit të skremuara.

5.Mos konsumoni lëkurën e shpezëve dhe mishin me dhjamë.

6.Përdorni vetëm yndyrat bimore në sasi 2 gr si vaj ulliri.luledielli,misri dhe soje.

7.Të kufizohet marrja e produkteve me nivel të lartë të kalorive.

8.Konsumoni më pak se 6 gr kripë në ditë me pas se 1 lugë e qajit.

9.Nëse konsumoni alkool mos pini me shumë se 1 pije brenda ditës.

10.Merruni me aktivitete fizike sepse vetëm në këtë mënyrë e zvogëloni vlerën e kalorive të marra p.sh ecie intensive gjysë ore a po ndonjë aktivitet tjetër sipas dëshirës suaj.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*